Příběhy

Kamarádka v nesnázích
2021
Eliška Malá, 14 let
Základní škola Kolín V., Mnichovická 62

Mám kamarádku, lépe řečeno internetovou kamarádku. Její jméno je Melanie a je jí 14 let. Seznámily jsme se přes mobilní aplikaci Instagram. Vůbec mi nevadí, že je z Londýna, a tudíž nemluví česky.

Melanie si všimla, že máme obě dvě rády stejnou pěveckou skupinu, a tak mi napsala. Protože mi přišla milá, odepsala jsem. Pár měsíců jsme si psaly a začínaly si rozumět. Dokonce jsme měly dost podobných názorů. Jednou mi ale napsala, že jí nějaký postarší muž posílá nahé fotky a píše jí oplzlé zprávy. Odpověděla jsem jí, ať ho ignoruje a ona tak udělala. Další den jsem si všimla, že mi píše ten stejný muž. Chvíli jsem si toho nevšímala, ale když už mi jeho zprávy začaly vadit, okamžitě jsem si ho zablokovala. Poté jsem o tom všem psala Melanii. Odpověděla, že se bojí, protože muž prý údajně zná její adresu. Přišlo mi to jako výmysl, ale nabádala jsem jí, ať si ho zablokuje. Týden na to jsem se od Melanie dozvěděla, že onoho muže viděla před její školou. Bez váhání jsem jí odepsala, ať kontaktuje policii. Naštěstí mě poslechla.

Pár hodin na to už psala, že policie muže zadržela za obtěžování a pronásledování nezletilých dívek. Melanie nebyla totiž jediná, koho tímto způsobem sledoval.

I když jsem u toho nebyla, jsem ráda, že je Mel v pořádku, že jsem s ní mohla sdílet její trápení a alespoň jí radou trochu pomoci.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz