Příběhy

Epileptický záchvat
2015
Adam Zezulka, 13 let
ZŠ V Domcích 488

Ahoj, já jsem Adam a chodím na výtvarný kroužek do umělecké školy. Jednoho dne jsme já a tři spolužačky odcházeli poslední. Ještě jsme se na chodbě chvíli bavili, když jedna z holek vešla do šatny a najednou se ozvala veliká rána.

Rychle jsme vběhli do šatny a naše spolužačka se zmítala na zemi ve velikém záchvatu. Poznali jsme, že jde o epileptický záchvat a snažili jsme se jí rychle pomoci. Jedna dívka letěla pro paní učitelku, která volala záchranku, my jsme zatím v šatně kontrolovali, zda se dívka nedusí a odstranili jsme okolo ní lavičky, aby si víc neublížila. Pak jsem s třetí spolužačkou rychle vyběhl před školu do okolí a navigovali jsme přijíždějící sanitku máváním k sobě. Pak jsme rychle záchranáře vedli do šatny. Ti hned zasáhli a pak ji naložili na nosítka a odvezli do nemocnice. Vše dopadlo dobře díky mně a spolužačkám, protože jsme byli rychlí a pohotoví. Spolužačka měla štěstí, že kolem sebe měla lidi, kteří věděli, jak zareagovat, nelekli se a neutekli, ale pomohli, aby se neudusila. Dnes už je spolužačka v pořádku a my jsme rádi, že se jí nic zlého nestalo.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz