Příběhy

Dovolená
2013
Kateřina Čiháková, 14 let let
ZŠ V Domcích 488

O letošních hlavních prázdninách jsme byli na dovolené s rodiči v Itálii. Byli jsme u moře 14 dní a 13 nocí v apartmánu. Jenoho dne, už od rána foukal vítr, a bylo chladněji. Zůstali jsme do odpoledne v apartmánu. Odpoledne, asi kolem jedné hodiny, začalo pařit slunce, tak jsme se vydali k moři.

Když jsme došli k moři, byly velké vlny a teta řekla: „Na moři je bouřka, proto jsou tak velké vlny.“ Leželi jsme asi půl hodiny na dece, a potom jsme se rozhodli, že si půjčíme šlapadlo a vyrazíme na moře. Šlapali jsme docela daleko od břehu. Na chvíli jsme šlapat přestali, a nechali se jen tak houpat na vlnách. Unášelo nás to po proudu, my se houpali, a rozhlíželi se po okolí. Po chvíli jsme začali šlapat blíž ke břehu.

S tetou jsme zaostřily na zelené lehátko, co se houpalo kousek od nás. Teta říkala, abychom nepanikařili, že je to jen lehátko! Ale já jsem řekla: „Ne, ne, radši se tam pojedeme podívat, jestli se tam někdo netopí.“ Rodiče, kteří jeli na vedlejším šlapadle, nejdřív říkali, že je to hloupost, ale nakonec jsme přece jen jeli k tomu osamocenému lehátku.

A udělali jsme dobře. Když jsme přijeli k lehátku, tak jsme viděli malinkou ručičku, jak se plácá na hladině. Seskákali jsme okamžitě do vody a vytáhli asi osmiletou holčičku. Celá se klepala a cvakala zoubky, jaká jí byla zima. Vzali jsme si jí k sobě na šlapadlo a dovezli jsme ji na břeh.

Vystoupili jsme, dovedli holčičku k plavčíkovi a vysvětlili mu, co se stalo. On holčičku zabalil do teplé deky a velkým rozhlasem vyhlásil, že se našla holčička. Byla jsem ráda, že jsem měla pravdu, prosadila si svou a jeli jsme se podívat na zelené houpající lehátko. Vždyť jsme zachránili život malé holčičce!

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz