Příběhy

Video
2012
Karolína Bazsóová, 13 let let
ZŠ V Domcích 488

Karolína Bazsóová

7. B

ZŠ V Domcích 488, Trutnov, 54101

POMOC NA NETU

Video

Jedno odpoledne, tak jako každý den, jsem si sedla k počítači a šla jsem na webovou stánku facebook, surfuji si tak chvíli a najednou vidím, že mi píše kámoška. Chlubila se, že jí napsal nějaký kluk z našeho města a že se s ním má sejít na kopci v parku. Ptala jsem se jí na takové ty normální věci, jako – jak se jmenuje, jak vypadá na fotce, kolik mu je a moc mě překvapilo, že kamarádka neví, prostě NEVÍ- prý tam nemá napsané datum narození, ani zobrazenou fotku. To mi bylo hodně divné a ihned jsem si vzpomněla, že jsem se dívala asi před dvěma měsíci na netu na video, na kterém mluvila jedna 14ti letá dívka o tom, že si na webovou stránku dala fotky, kde byla vyfocená jen v kalhotkách a tílku, docela odvážně, a několik dní na to se jí ozval neznámý kluk, nevěděla ani jak se jmenuje a odkud je, jedinou informaci měla o jeho věku – prý 15 let. Jenže se nechala nalákat na opuštěné místo.

Čekala tam dost dlouho sama, dneska prý ví, že to bylo proto, aby ten někdo zjistil, jestli přišla sama a že v okolí není ani živáčka. Po chvíli se prý vynořil z křoví a ona viděla, že to je dospělý starší muž. Chytil ji a začal osahávat a ona prý ho kopla do intimních partií. Strašně se bála, že ji znásilní. Potom sebrala všechnu sílu v těle, vyrvala se mu a utíkala, co jí síly stačily pryč z toho místa a ani se neohlédla.

Vběhla do ulic města mezi lidi a už se odvážila zastavit. Měla štěstí, za ní nikdo. Stejně pak klusem doběhla domů a okamžitě pustila počítač. Jako první vymazala z facebooku své vyzývavé fotky ve spodním prádle, a prý takto varuje všechny dívky před neznámými lidmi, kteří je zvou na schůzku i před tím, aby vystavovaly své fotky.

Tak tohle všechno jsem ihned vyprávěla své kamarádce, prosila jsem ji, aby na rande na kopci vůbec nechodila. Naštěstí mě poslechla.

A tak díky pomoci po netu moje kamarádka nemá zničený život a hrůzné zážitky. Rozhodly jsme se, že tuto zkušenost na facebooku vypíšeme jako varování pro ostatní důvěřivé dívky, protože pomáhat si, my lidé, přece musíme.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz