Kdo bude vítězem Dětského činu roku? Online hlasování právě spuštěno

24. 10. 2022
S blížícím se podzimem tradičně vrcholí dobročinný projekt Dětský čin roku. Ten se na konci října dostává do další fáze, v níž se budou určovat vítězové. Rozhodovat o nich budou samy děti, které mohou až do 3. listopadu 2022 hlasovat online a podpořit tak své favority.

Který hrdinský příběh zaujme děti více? Dají svůj hlas dívce, která pomohla spolu se svými spolužáky vyčistit les od odpadků, nebo raději chlapci, jenž společně s kamarády připravil program pro seniory v nedalekém domově důchodců? Za osmnáct let své existence poznal Dětský čin roku mnoho dojemných a radostných příběhů, jejichž hlavními hrdiny jsou děti. A právě ony každoročně rozhodují o vítězných příbězích. Hlasování probíhá vždy online na adrese www.detskycinroku.cz, a letos potrvá od 21. října do 3. listopadu 2022.

Jako každý rok zaslaly děti do projektu Dětský čin roku desítky příběhů. Odborná porota vybrala několik semifinalistů, kteří se nyní utkají o vítězství v jedné ze šesti soutěžních kategorií – Záchrana života, Pomoc druhým, Kolektivní pomoc, Pomoc přírodě, Dobrý nápad a Pomoc starším lidem. Z každé kategorie vzejde jeden vítězný příběh.

„Nyní jsou na řadě děti a já bych chtěla všechny vyzvat, aby hlasovaly a podpořily své vrstevníky, kteří si to za své činy určitě zaslouží,“ říká Alžběta Suchanová, členka správní rady Nadačního Fondu Dětský čin roku.

Autoři vítězných projektů budou vyhlášeni 1. prosince 2022 na Staroměstské radnici v Praze. Kromě dětských hrdinů se této slavnostní akce zúčastní také patroni projektu – známé osobnosti ze světa kultury a sportu, například herec Jan Révai, herečka Jitka Čvančarová, zpěvačka Petra Černocká, moderátorka Lucie Křížková, několikanásobný paralympionik a mistr světa v cyklistice Jiří Ježek, moderátorka Zora Jandová a další. Vítězové jednotlivých kategorií si odnesou kromě výjimečného zážitku ze slavnostní akce také věcné dary od partnerů projektu a šek v hodnotě 10 000 Kč pro svou školu na nákup školních pomůcek.

Více informací o projektu Dětský čin roku, včetně podrobných pravidel, naleznete na webových stránkách www.detskycinroku.cz

Organizátor projektu:

Nadační fond Dětský čin roku

Generální partner:

Whirlpool ČR

Hlavní partner:

Nadace AGROFERT

Záštita nad projektem:

Magistrát hl. města Prahy
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR

Partneři projektu:

Městská policie Praha
Creative Republic
Seznam.cz
Poski.com
Chocotopia

Mediální partneři projektu:

Rádio Junior
Alik.cz
Učitelské noviny
Ámos Vision – Školní informační panely

O projektu Dětský čin roku

Projekt Dětský čin roku probíhá pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Magistrátu hlavního města Prahy. Organizátorem je Nadační fond Dětský čin roku a generálním partnerem projektu společnost Whirlpool CR. Dětský čin roku vznikl na Slovensku v roce 1999 z iniciativy společnosti Whirlpool Slovakia a dosud se do něj zapojilo více než půl milionu dětí. V České republice byl projekt poprvé neoficiálně představen v roce 2004. Zapojit se do něj mohou žáci základních škol, speciálních základních škol a osmiletých gymnázií z celé ČR, kteří vykonali nějaký dobrý skutek nebo si všimli skutku svého stejně starého kamaráda
a napíší o něm. Soutěží se v 7 kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc starším lidem, Pomoc přírodě, Dobrý nápad a Pomoc n@ netu. Děti nejen píší a posílají své příběhy, ale jako členové dětské poroty rovněž rozhodují o vítězích v jednotlivých kategoriích.Více nawww.detskycinroku.cz.

O společnosti Whirlpool Corporation

Společnost Whirlpool (kód na burze NYSE:WHR) jde vstříc ambicióznímu cíli: být nejlepší globální společností v oblasti vybavení do kuchyní i pro péči o prádlo a prostřednictvím svých výrobků nepřetržitě zlepšovat každodenní život v domácnostech. Ve světě, který se stále intenzivněji digitalizuje, prosazuje Whirlpool cílenou inovaci a usiluje o naplňování neustále se vyvíjejících potřeb zákazníků prostřednictvím portfolia svých ikonických značek, jako jsou Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, JennAir, Indesit a Yummly. V roce 2020 společnost vykázala roční obrat ve výši přibližně 19 miliard dolarů a zaměstnávala 78 tisíc lidí v 57 výrobních závodech a technologických výzkumných centrech. Podrobnější informace o společnosti naleznete na WhirlpoolCorp.com.

Kontakty pro další informace

Zuzana Chmelíková

mobil: +420 732 774 676
zuzana@detskycinroku.cz

Alžběta Suchanová

Whirlpool CR, spol. s r.o.
Radlická 14, 150 00 Praha 5
mobil: +420 731 453 876

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...