Příběhy

Pomoc Kámošce
2022
Svobodová Tereza, 13 let let
ZŠ Mládežnická 536, Trutnov 2

Svobodová Tereza

13 let – 8. C

ZŠ Trutnov 2

POMOC N@ NETU

Pomoc kámošce

Tento příběh je pravdivý a poučný. Jednou jsme s mojí kamarádkou Áďou byly venku a vyskočila nám na instagramu fotka naší spolužačky, kde jsme viděli, jak kouří.

Nějak se totiž změnila, zapojila se i se svou sestrou do divné party starších kluků a holek, kteří mají i problémy s Policií. Naše spolužačka dokonce nepřišla do školy a vymluvila se, že jí není dobře, ale my věděli, že to není pravda.

Na internet spolužačka dává fotografie, kde „paří“ s partou, a to byl důvod, kdy jsme se s kamarádkou rozhodly jí pomoci. Ale spolužačka ten den opět nebyla ve škole, a tak jsme se rozhodly jít si pro radu k naší třídní učitelce, která s námi má každý týden třídnické hodiny a vždy nám pomáhala i z průšvihů ven.

Ta si s námi v klidu popovídala, pochválila nás a vysvětlila spoustu věcí.

Naplánovaly jsme s Áďou, co a jak dál. Rozhodly jsme se, že spolužačku z té party vytáhneme, budeme s ní trávit volný čas a kamarádit se s ní.

Je pravda, že od té chvíle je to jiné, sledujeme poctivě internet a fotografie spolužačky se už v té partě neobjevují.

Jsme rádi, že nám internet pomohl odhalit hrozící průšvih, který by brzy naše spolužačka měla a my jsme díky němu dostaly novou kamarádku.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz