Příběhy

Záchrana bratra
2020
Tomáš Mostýn, 12 let
ZŠ Slezská Ostrava

Byla sobota. Krásný slunečný den. Tento den začal jako každý jiný.

V teplých letních dnech je velmi příjemné koupání, a tak jsme se rozhodli skočit do našeho bazénu, který je zapuštěný v zemi. Šli jsme celá rodina. Bylo to moc fajn. Byl tam i můj osmnáctiměsíční bratr Jakub. Říkáme mu Kubásek. Kubásek ještě neumí plavat, takže má na sobě kruh. Hodně děláme v bazénu blbosti, což je fakt sranda. Třeba ho chytneme za nohy a vozíme ho, nebo na Kubáska děláme různé bláznivé obličeje. Po nějaké době jsme vylezli z bazénu, protože jsme tam byli dlouho a byli jsme celí rozmočení. Hned jsme se převlékli do suchého oblečení. Potom jsme šli lumpačit s bratrem. Ten si vzal malou síťku na motýly. Velmi se mu líbilo síťku nořit do vody a s tou vodou mě vždy pocákat. Jenomže pak se stalo něco, čeho jsme se obávali. Kubásek se jednou rozběhl moc rychle k vodě a zakopl o kraj bazénu. Spadl do vody a všichni jsme se strašně lekli. Moje sestra zakřičela: "Kuba se topí!,, Já i sestra jsme se rozběhli rychle k bazénu, kde jsem tak rychle zaklekl, že jsem si odřel obě kolena. Snažil jsem se bratra vytáhnout za nohu. Několikrát mi vyklouzl z ruky, jelikož silně kopal. Po pár neúspěšných pokusech se mi ho podařilo chytit. Mezitím sestra skočila do vody a chytla ho a pomohla mi bratra vytáhnout z vody ven. Bratr několikrát zakašlal a vyplivoval vodu. Strašně plakal a byl v šoku.

Pak přiběhla mamka a vzala si Kubáska do náručí. Až po nějaké době se jí ho podařilo uklidnit. Dlouho potom se Kubásek bál jít do bazénu. Všechno dobře dopadlo a já jsem moc rád, že jsme poslechli rodiče a nenechali Kubáska samotného pobíhat kolem bazénu. Se sestrou jsme mu zachránili život. Už navždy si tu situaci budu pamatovat a doufám, že se už nikdy nebude opakovat. Brášku máme všichni moc rádi. A až jednou bude velký, tak mu to třeba povyprávím.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz