Příběhy

Můj děda
2013
Martin Panoc, 12 let
ZŠ a MŠ Chuchelná

Mám skvělého dědu. Když byl mladý, hrál fotbal, chytal za mužstvo SK Meteor Strahovice. Nějaký čas trénoval naše mužstvo žáků. Byl usměvavý, veselý, zažívali jsme s ním spoustu legrace.

Během prádznin si v důchodě na nás našel čas. Hlídal mě, bratrance a tři sestřenice. Chodili jsme na procházky, jezdili na výlety a hráli různé hry.

Minulé léto se s dědou začalo dít něco zvláštního. Stěžoval si na bolesti nohou a svalů. Nevěděl, co je příčinou. Lékaři u něj našli zvláštní nemoc svalů, která se stále zhoršuje. Většinu času tráví doma nebo na zahradě. Musí používat bozík nebo berle. Se sestřenicí jsme babičce navrhli, že budete dědu za pěkného počasí vozit na procházky. Babička souhlasila. Skoro každý den jsme se s dědou dohodli a vyvezli ho do vesnice, kam si přál. Vždycky jsme si s ním hezky popovídali.

Během těchto prázdnin nám ale dědu odvezli do nemocnice do Opavy. Babička za ním denně jezdí a vozí mu i naše vzkazy a přání brzkého uzdravení. Procházky s dědou, jeho úsměv a dobrá nálada nám doma všem chybí. Dědo, brzy se nám vrať domů.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz