Příběhy

Jedno puštění "na volno"
2013
Natali Beilová, 14 let
ZŠ a MŠ Slavkov

Jednoho krásného dne jsem se vydala s mojí fenečkou Britou na procházku do lesa. Když jsme se tak procházely, pustila jsem Britu na volno aby se proběhla, protože jsem neviděla žádnou srnku ani lidi. Brita pobíhala okolo a já jsem fotila stromy a rostlinky, protože mě to velmi baví.

Najednou vidím Britu, jak zvedla hlavu a rychle se rozběhla k řece. Volám na ni a nic! Brita běží dál. Tak se za ní také rozběhnu. Brita začíná štěkat a k něčemu čuchat. Říkám si, že by nějaké zvíře? Přijdu blíž a vidím malé roztřepené a mokré kotě. Vezmu si ho do náruče a začnu na něj mluvit. Celé se klepalo a nejspíš mělo hlad. Řekla jsem si, že ho vemu doml a uvidím, co mi na to řeknou naši.

Cestou domů jsem přemýšlela nad lidmi – jací jsou, jak můžou takové bezbranné kotě hodit někam do lesa a dělat, že se nic nestalo? Přišla jsem domů, kde se mě hned babička ptala, co to mám a co se stalo. Ukázala jsem jí Micku, tak jsem koťátko pojmenovala, a vše jsem jí povyprávěla. Micce jsme dali tteplé mléko s rohlíkem, aby se zahřála a pořádně najedla. A páni! Jak ji chutnalo, snědla dve misky, byla strašně vyhládlá. Myslely jsme si, že bude ráno pryč, ale stal se úplný opak. Ráno ke mě přiběhla celá šťastná a já měla úsměv na rtech. Dala jsem jí znovu najíst a hrály jsme si.

Micku máme dodnes a momentálně je z ní velká máma. Má čytři krásná a zdravá koťata. Máme Micku moc rádi! Ale pořád se mi honí hlavou, jak můžou být někteří lidé tak zlí a udělat takovou věc. Že jim z toho není težko u srdce.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz