Příběhy

Zapadlé auto
2012
Jakub Kerhát, 14 let let
ZŠ V Domcích 488

Budu vám vyprávět, jak jsem pomohl jedné starší paní s odklízením sněhu od zapadlého auta. Začalo to tím, že jsem šel ven, s úmyslem stavit se pro kamaráda. Byli jsme spolu dohodnutí předem, jenže nebyl doma.

Tak jsem vyrazil a najednou vidím, jak se nějaká paní trápí s odklízením sněhu u svého auta a přitom nadává. A tak jsem se rozhodl, že jí pomůžu. Když jsem k ní přišel, tak jsem se zeptal: „Jestli chcete, já vám pomůžu?‘‘ To auto mělo kolem sebe (z každé strany) minimálně 70 centimetrů sněhu. Když jsem viděl, jak se trápí, řekl jsem, ať počká, že půjdu do našeho vchodu pro pořádné hrablo, protože u sebe měla jen smetáček. Za necelé 3 minuty jsem se vrátil a začal jsem odhrabovat. Můžu vám říct, že to byla celkem „fuška“, a myslím si, že kdybych nepomohl té paní, tak by to musela udělat sama, protože mně potom řekla, že kolem šlo spousta lidí, ale nikdo jí nepomohl.

Netrvalo to ani 30 minut a auto bylo odhrabáno a mohlo vyjet, jenže nastal problém. Auto, které tam stálo minimálně měsíc, mělo vybitou baterii a zmrzlou naftu a kdo ví, jestli mělo vůbec technickou kontrolu. Za pár minut přijel zřejmě její dobrý kamarád či přítel s náhradním vozem, které pomocí baterie druhého vozu nabil baterii jejího vozu, čímž mohl nastartovat a zahřát motor.

Ta paní mně velmi děkovala a nabízela mi peníze za pomoc, kterou jsem udělal dobrovolně a rád. Tak jsem z toho měl velmi dobrý pocit a radost, že jsem pomohl ostatním lidem v nouzi.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz