Příběhy

,,Hodně špatný den“
2012
Martin Lipowski, 14 let
ZŠ při FN černopolní 9, Brno

Jednoho krásného, zimního dne jsem se rozhodl se svým kamarádem Tomášem, že si zajedeme někam na výlet a rozhodli jsme se pro večerní lyžování na nedaleké sjezdovce. Tam jsem popadl lyže, Tomáš snowboard a vyrazili jsme. Sraz byl na autobusové zastávce. Cesta nám autobusem trvala asi 10 minut. Když jsme dorazili na místo, byla už velká tma a neskutečná zima.

Po příchodu na sjezdovku jsem si nazul lyže, Tomáš snowboard a vyrazili jsme na svah. Jelikož sjezdovku teprve otevřeli a my dva jsme tam byli jako první, tak jsme ji měli chvíli jenom pro sebe a byla to nádhera, užívali jsme si celý prostor sjezdovky. A jak už to bývá, tak žádná akce se nemůže obejít bez zábavy.

No a potom se to stalo. Řekl jsem Tomášovi, že pojedu napřed a počkám ho dole, a tak jsem vyrazil. Dojel jsem až dolů a dal jsem znamení Tomášovi, že už může vyrazit, on jel a dole se to stalo.

Tom to nějak špatně dobrzdil a spadl. Z prvního pohledu to vypadalo, že mu nic není, ale pak si začal stěžovat, že ho bolí kotník, a tak jsme se na to podívali, nevypadalo to nijak hrozivě, ale po chvilce ten kotník začal otékat a modrat. Začal jsem přemýšlet, co s tím budeme dělat a pak mně napadlo, že bychom to mohli zchladit sněhem, ale ani to nepomohlo, a tak jsem požádal obsluhu baru, ať mi půjčí obvaz a zavázali jsme ten poraněný kotník a zavolali jsme záchrannou službu, protože jsme věděli, že tohle asi nebude jenom tak. A nakonec se z toho vyklubovalo po pár vyšetřeních, že má Tomáš zpřetrhané vazy v kotníku.

A tudíž jsem si z toho vzal ponaučení, že nic se nemá přehánět.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz