Příběhy

Máma se vrací domů
2011
Matěj Frey, 13 let
ZŠ a MŠ Slavkov

Je to už asi jeden měsíc co moje vlastní máma cestovala po různých nemocnicích s jednou jedinou avšak dramatickou nemocí s názvem Tuberkulóza. S touto nemocí bojuje už asi jeden rok. A zatím co byla pryč zbyla na mě veškerá starost o rodinu. Musel jsem skoro pořád uklízet pokoje a dělat různé domácí práce.

A abych toho neměl málo tak můj otec začal se rozhodl pro rekonstrukci pokojů. Takže jsem ještě musel dělat další práce navíc. Jako třeba vystěhovat všechen nábytek samozřejmě s pomocí ostatních příslušníků rodiny, ale už toho taky bylo dost na nás všechny.

Musely jsme dlouho žít v nouzovém stavu asi pět týdnů než rekonstrukce skončila.

Mezitím jsme museli žít v plném nepořádku. Náš obývák se rázem proměnil v prales nábytku.

A jájsen tam musel alespoň trochu udržovat pořádek.

Hned jak jsem přišel ze školy tak jsem ihned šel pomoct otci a ostatním, kteří se na tom podíleli. Ještě k tomu jsem se staral o kuchyň a vždy jsem tam měl hromadu nádobí, které jsem musel uložit do myčky a nervózně čekat až to umyje. Normálně jsem tuhle práci nesnášel ale, teď, když je máma pryč začal jsem si jí pomalu užívat. Také jsem někdy vařil s bratrem večeři ale to jen někdy. Normálně nám ji chystala babička ale když neměla čas zbylo to na nás s bratrem.

Naštěstí nám v tom pomohla i druhá babička z maminčiny strany tím, že nám pořád hlídala mou mladší sestru a vždy ji vodila do školky a na víkend ji poslala k nám domů.

Nakonec po pěti týdnech přišel závěrečný okamžik. Rekonstrukce byla konečně dokončena a celá rodina se vracela do normálu.

Ale pak zavolala po telefonu máma se smutnou zprávou. Ta nás z velké radosti zesmutněla. Mamka tam musí zůstat ještě neuvěřitelné dva měsíce. Pro mě to byla hotová tragédie. Protože jsem se na svou mámu hrozně těšil . A měl jsem k tomu i druhý důvod. Musel jsem pokračovat v domácích pracích. Ale pak po měsíci a půl se ozvala radostná zpráva. Ta zněla tak hezky. Máma se vrací domů. Všichni jsme jásali a ulevilo se nám.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz