Příběhy

Zimní výlet
2011
Bára Drahošová, 13 let let
ZŠ V Domcích

Bára Drahošová

8. B

ZŠ V Domcích Trutnov

13 let

POMOC OSTATNÍM LIDEM

„Zimní výlet“

Jednou v zimě jsme s mamkou jely do Hradce Králové do kina. Jen jsme vyjely a už nám štěstí nepřálo. Byly jsme v Jaroměři a mamka si uvědomila, že si zapomněla doma peněženku.

Tak jsme se vrátily domů a mamka si pro ni běžela. Na druhý pokus jsme si myslely, že to vyjde, ale nevyšlo. Ještě v Trutnově na silnici u přechodu pro chodce spadla starší paní. Kolem ní projelo asi pět aut a nikdo jí nepomohl. My s mamkou jsme okamžitě vylezly z auta a naložily jsme ji. Paní měla rozražený ret a teklo plno krve. Nabízely jsme jí, že ji odvezeme do nemocnice, ale ona odmítala. Tak jsme ji odvezly domů, kde na ní čekala nejspíše dcera, převzala si ji a povídá nám: „Mockrát vám děkuji, nevím, co bych bez vaší pomoci dělala?“ My jsme samozřejmě odpověděly, že jsme to rády udělaly. Její dcera z toho byla celkem nešťastná, pocházely zřejmě z chudé rodiny.

Potom jsme s mamkou odjely do Hradce a po celou dobu jízdy jsme obě dvě ženy litovaly. Ale nakonec jsme měly radost, že jsme mohly udělat dobrý skutek a pomoci, protože když si vzpomenu na projíždějící auta, která se neměla k tomu, aby zastavila a pomohla, tak je mi z toho do pláče.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz