Příběhy

Psi...... a jejich pomoc
2011
Naneta Jiráková, 10 let
zš Jirny

Na internetu se koukám na spoustu blogů... a jeden najdu...

Bohužel, teď už ho zrušily, ale o prázdninách to ještě bylo.

Projížďěla jsem teda ty blogy, a napadlo mě založit vlastní. Samozřejmě jsem najela na známé blog.cz! Ale ještě před přihlášením jsem si ještě některé blogy- ty nejzajímavější projela.

A no ne? Psi a jejich zájmy. Tak to mě docela zajímalo. Tak jsem se podívala na stránky a- byly prázdné. Vyhledala jsem zakladetele (teda spíš zakladatelku) a zeptala jsem se, proč blog, který je v nejzajímavějších je prázdný. Zakladatelka se jmenovala Karolína a bylo jí deset jako mě. Vysvětlila mi, že její příspěvky stáli za nic a tak je vymazala. Já jsem jí nabídla pomoc s blogem, že budeme hledat informace o psech- no a jejich zájmech! Karol (tak jse jí říkala) byla opravdu sympatická, a i když jsem byli prostě jen na netu, tak jsme se stali kamarádkami.

A pak, v den kdy jsem opět přidávala příspěvek, tentokrát o agility (psí sport) tak mi někdo volal. Byla to Karol. Hlásila, že její čivava se ztratila. Jmenovala se Prissy. A já dostala dobrý nápad. Můžem přidat rubriku do našeho blogu- ztráty a nálezy!

Vypadalo, že to vyjde, rubrika byla celkem brzo úplně zaplněná, ale nikdo nehlásil čivavu. A tak jsem na blog znova něco napsala. Tentokrát jsem to dala pod úvod. "Dobrý den, ztratila se fenka čivavy... slyšící na jméno Prissy. Pokud jí najdete, prosím hlaste na (a napsala jsem Karolin email), a pokud se do týdne nenajde, možná budeme muset stránky zrušit. Ale budeme se snažit...

Druhý den jsem se koukla na web- jó! Nalezená čivava, fenka! Byla jsem šťastná a zavolala Karol, jestli už něco nemá v emailové schránce. A měla! Samozřejmě, že si pro čivavu okamžitě jela. Prissy byla spokojená. A já byla ráda, že jsem aspoň trochu pomohla. A vlastně dvakrát- pomohla jsem zachránit blog a ještě jsem napomohla nálezu fenky. A víte proč je zrušen blog? Protože naše milá Karol se teď věnuje už jen a jen Prissy! Sice na mě asi Karol půl na půl zapomněla, už si netelefonujem, ale myslím, že to bylo prima, někomu pomoc!

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz