Příběhy

Sestřenice
2006
Lucie Forhertová, let
kvarta

<p>

Moje sestřenice začala ve třinácti brát drogy. Jako většina začala u trávy. Já si myslela, že je to ještě v normě. Bohužel vše mělo klasický průběh. Když jsem za ní přijela o prázdninách, byl to už někdo jiný. Byla už na tvrdých drogách.

</p>

<p>

Skoro všem se tam ztrácely peníze. Sestřenka byla už strašně hubená a třásla se. Přesto si nikdo ničeho nevšimnul. Nebo to spíše nechtěli vidět.

</p>

<p>

Já už jsem se na to nemohla dívat. Prostě jsem ji chytla a dotáhla k tetě, aby se sama přiznala. Tetě to trvalo dlouho, než si uvědomila, že její dcera je feťačka.

</p>

<p>

Sestřenku poslali do diagnosťáku. Byla tam celej rok. Měla tam zůstat i na prázdniny, ale teta ji chtěla domů. To byla samozřejmě chyba. Začala utíkat po nocích do klubů, shánět drogy. Na konci srpna nám teta volala z nemocnice, že sestřenka měla halucinace a pořezala si obličej.

</p>

<p>

Teď je v léčebně už třetí rok. Prý se drží. Já jsem pro ni udělala maximum, co jsem mohla. Jinak jsem jí pomoct nedokázala. Je jí šestnáct. Ale jednou se stejně bude muset vrátit. A to už bude všechno jen na ní.

</p>

<p>

Moc bych si přála, aby její "návrat na scénu" skončil dobře!

</p>

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz