Příběhy

Sbírka pro děti
2006
Vladimír Tesař, 13 let let
ZŠ Na Šutce Praha 8

<p>

Jak naše škola zorganizovala sbírku pro děti ve FN Motol

</p>

<p>

Naše škola uspořádala sbírku hraček, knížek a mnoho dalších věcí, které by potěšily malé děti. Pro upřesnění se této charitativní akce zúčastnila 9.A s 9.B. Ve všem jim pomáhala paní učitelka Malimánková, která má velmi ráda děti a ráda pomáhá.<br>

Děti těchto tříd napsaly sbírku pohádek "Pojďte s námi do POHÁDKY", aby zpříjemnily pobyt v nemocnici a rozvíjely tak fantazii našich mladších nástupců, kteří po těchto zkušenostech budou také pomáhat charitě. Sbírka obsahovala mnoho krásných pohádek vymyšlených samotnými žáky. V knize jsou mimo jiné i pohádky "Sněhulka, Ledový čas, Kouzelná loď, Sedmikráska, O statečném Jankovi" a mnoho dalších. Některé příběhy byly ilustrované samotným autorem pohádky.

</p>

<p>

Všechny hezké hračky a knihy byly odvezeny do FN Motol. Dárky patřily do oddělení pro děti trpící leukémií. Při pohledu na smutné děti nebylo moc do smíchu. Ale Patrik Psutka, Monika Mrázová a Tereza Křížová s paní učitelkou Malimánkovou se s touto náladou poprali a smích s radostí na oddělení přinesli.

</p>

<p>

Poté, co dětem tito žáci s paní učitelkou rozdali dárečky, v nemocnici propukla tsunami radosti, která zlepšila všem náladu.

</p>

<p>

Tento nádherný dobrý skutek zůstane všem zúčastněným v srdci a děti z nemocnice na tento dar hodně dlouho nezapomenou. Avšak dárky v nemocnici budou po generace nemocných putovat a zlepšovat náladu.

</p>

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz