Příběhy

Obálkami na pomoc
2006
Tereza Bršlicová, let
Základní škola Za Alejí Uherské Hradiště

<p>

Hned po skončení vánočních prázdnin jsme si s holkama ze třídy vykládaly, co jsme prožily, jaké dárky jsme dostaly, prostě co se nového událo. A skončily jsme u tématu, teda u katastrofy, která se stala v prosinci 2004, a to "smrtící vlna Tsunami".

</p>

<p>

Tak nás napadlo udělat sbírku na pomoc lidem postiženým vlnou Tsunami. Přemýšlely jsme o tom asi tak týden. Když jsme všechno promyslely, začaly jsme vyrábět plakáty a krabice, na které jsme lepily obrázky z této katastrofy. Tyto obrázky nebylo těžké sehnat, protože jich bylo hodně, skoro každý den v novinách a časopisech. Vyrobily jsme také krabici, kam se měly házet ty peníze. Trvalo nám dlouho vymyslet, kam krabici dáme, aby ji měl kdo hlídat a aby se ty peníze neztratily. Nakonec jsme se dohodly s učiteli na tom, že ji dáme na vrátnici naší školy, kde vždy někdo je, a tak budou stále na očích.

</p>

<p>

Vždy po vyučování jsme vybraly z krabice peníze a zanesly je sekretářce naší školy, která to zhruba po měsíci pošle na adresu, kterou jsme si předem našly. Některé třídy za sebe dávaly peníze, asi z třídního fondu, v obálkách. Později se zjistilo, že se některé z těchto obálek ztratily. To vyvolalo velký rozruch.

</p>

<p>

Bohužel se to nevyřešilo, a proto jsme poslali o něco peněz méně a to nás velmi mrzí. Doufáme, že tento náš "dobrý nápad" pomohl některým postiženým lidem a také zničené přírodě.

</p>

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz