Příběhy

Děti dětem
2006
Monika Sokolovičová, 14 let let
ZŠ a MŠ Pilníkov

<p>

Paní učitelka měla velmi dobrý nápad. Co takhle na nepoužívaném plácku vedle sportovního hřiště vybudovat ještě jedno malé hřišťátko pro děti v předškolním věku, plné prolézaček, houpaček, pískovišť a se spoustou laviček pro maminky.<br>

A protože je škola zaměřená na ekologii, nechyběly by ani odpadkové koše a zeleň po celém hřišti.

</p>

<p>

Poněvadž musí na projektu i žáci, paní učitelka se rozhodla pro naši, tedy 8. třídu. Škola tento projekt mohla dostat grant od krajského úřadu, pokud po obci udělá anketu, změří velikost místa, nakreslí plán a vše zašle na krajský úřad.

</p>

<p>

Samozřejmě jsme aktivisté a do tohoto projektu jsme se vrhli po hlavě. Za jeden den obešla naše třída skoro celou vesnici o 1140 obyvatelích a uspořádala anketu. Radost z toho, že první bod máme za sebou, byla ohromná, byl to první krůček ke splnění spousty snů malých dětí a jejich rodičů.

</p>

<p>

Podle přání rodičů nás šest začalo pracovat na plánu. Zjistili jsme rozměry na plácku (o to se postarala paní učitelka) a začali jsme rýsovat a kreslit houpačky, prolézačky, domeček, lavičky, koše, zeleň. Naše třída není z těch, co by něco odbyli. Všechno pořádně propracovat, to bylo naše heslo! Na plánu se podíleli všichni. Za čtrnáct dní se nám podařilo projekt skoro dokončit. Zbývalo jen vše nafotit a poslat na krajský úřad. Těšili jsme se na to, že v naší vesnici bude konečně zábava i pro malé děti, které si tady nemají opravdu kde hrát. Celá třída do toho šla hlavně kvůli nim.

</p>

<p>

Všechno bylo odesláno a čekali jsme už jen na vyhodnocení. Čekání, které se zdálo nekonečné, nikoho z nás nebavilo. Jednoho dne přišel dopis, v němž nám bohužel sdělili, že projekt zamítli z důvodu nedostatečných podkladů.

</p>

<p>

Všechny velice mrzelo, ale přesto si nemyslíme, že byla naše práce zbytečná. Tento dobrý nápad nevyhodíme do koše, ale budeme se snažit sehnat sponzory. Neztrácíme naději a doufáme, že se nám to povede.

</p>

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz