Příběhy

Zachráněn
2005
Lenka Russwurmová, let
ZŠ Pohořelice, Dlouhá 35<br>Pohořelice

<p>

Bylo odpoledne a my jsme si s bráškou Rendou hráli, kdo zalije více stromků. Nosili jsme vodu v kyblíku. Rendovi bylo pět let a mně dvanáct. Pro vodu jsme chodili k potoku před náš dům.

</p>

<p>

Oba dva jsme šli pro vodu a já nabrala jako první a šla jsem ke stromkům. Přes rameno jsem řekla bratrovi: "Už pojď." Nic se neozývalo, neodpovídal. Bylo mně to divné, tak jsem volala podruhé a zase nic. Otočila jsem se a vracím se k potoku a vidím, jak se Renda topí ve vodě. Sbíhám dolů na břeh, tam jsou položené desky a klekám si, abych ho zachránila. Renda podplaval kulatý rám, který držel desky a já na nich klečela. Snažila jsem se ho vytáhnout za ramena na zádech, ale pořád nic. Nezbývalo mně nic jiného, než ho vytáhnout za vlasy pro jeho záchranu. Konečně se mi ho podařilo vytáhnout. Ležel na desce přímo vedle mě a vidím, že se nehýbe. Udělala jsem mu první pomoc a současně i dýchání z úst do úst. Renda vyplivl vodu, potom začal dýchat, strašně brečet strachem, zimou, byl zmatený.

</p>

<p>

Než jsem došla domů, tak mě viděly sousedky a byly tehdy svědky toho, co se stalo. Přišla jsem na zahradu za taťkou a mamkou. Mamka šla převléct Rendu a já vyprávěla taťkovi, co se stalo. Mamka po chvíli došla a řekla, že se Renda podruhé narodil.

</p>

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Hlavní partner: Mattel

Partneři: Oresi Terranova Kores seznam.cz mppraha.cz Creative Republic amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz Rádio Junior poski.com