Příběhy

Krmelec
2005
Ondřej Mrkva, let
ZŠ Lichnov

<p>

Letošní zima byla velmi dlouhá. Sněhu napadlo hrozně moc. Procházky lesem byly nádherné. Sníh se jen třpytil. Viděl jsem ve sněhu krásné stopy zajíců a srnců, dokonce i bažanta. Uvědomil jsem si však, že pro tyto lesní zvířata není vůbec lehké přečkat takovou krutou zimu. Začal jsem proto přemýšlet, jak jim pomoci.

</p>

<p>

Rozhodl jsem se, že jim postavím krmelec. Nápad to byl velmi odvážný, ale zvládl jsem ho na jedničku. Krmelec jsem vyráběl s pomocí mého tatínka celý týden. Potom jsme zavolali mému strýci Richardovi, ať nám pomůže krásný nový krmelec dovézt do lesíka za naším domem.

</p>

<p>

Společnými silami jsme krmelec naložili na auto a převezli do lesa. Vyhloubení jam nám také dalo mnoho práce. Ale krmelec nakonec stál pěkně rovně. Hned potom jsem srnkám do krmelce donesl pytel sena a kbelík jablek smíchaných se žaludy, kaštany a ovsem.

</p>

<p>

Další den jsem koupil kamennou sůl. Šel jsem ji tam dát a uviděl jsem, že sena a kaštanů ubylo. Každý den ke krmelci chodím a přidávám sena i dalších zásob.

</p>

<p>

Krmelec mám už tři roky. Pomáhání zvířatům mě moc baví. Dělám to velmi rád. Pojďte se ke mně také přidat. Krásný pohled na zasněženou krajinu se spoustou stop lesních zvířat vám bude odměnou.

</p>

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz