Začalo hlasování o největších hrdinech Dětského činu roku

24. 10. 2018
Praha 24. října 2018 – Čtrnáctý ročník projektu Dětský čin roku, jehož cílem je upozorňovat na hrdinské skutky těch nejmenších, se i letos zaplnil silnými příběhy. Nyní se dostává do fáze, kdy se bude rozhodovat o jeho vítězích. Na stránkách www.detskycinroku.cz poběží až do 7. listopadu 2018 hlasování, ve kterém si své hrdiny zvolí samotné děti.

Příběhy zaslané do letošního ročníku Dětského činu roku jsou opět plné dojemných, ale i radostných skutků a všechny si zaslouží obdiv. Každý ze zaslaných příběhů je zařazen do jedné ze sedmi soutěžních kategorií: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc přírodě, Dobrý nápad, Pomoc n@ netu a Pomoc starším lidem. Z každé kategorie vzejde jeden vítězný příběh.

Děti volí své hrdiny

Po odborné porotě, která v každé kategorii vybrala několik semifinalistů, jsou nyní na řadě samotné děti. Na webových stránkách www.detskycinroku.cz mohou od 24. října do 7. listopadu 2018 hlasovat on-line pro své favority, Vítězové budou poté slavnostně vyhlášeni 6. prosince 2018 na Staroměstské radnici v Praze za účasti patronů projektu z řad známých osobností kultury a sportu.
Každý rok se těším na moment, kdy si budu moct přečíst příběhy, které nám do projektu Dětský čin roku děti posílají. Některé mne rozveselí, jiné dojmou, ale všechny jsou velmi inspirativní. A to je i cílem našeho projektu – inspirovat ke konání dobrých skutků nejenom děti, ale i dospělé,“ říká Alžběta Suchanová, PR manažerka projektu Dětský čin roku.

Cena pro vítěze

Vítězové jednotlivých kategorií Dětského činu roku 2018 dostanou jako odměnu věcné dárky od partnerů projektu a šek v hodnotě 10 000 Kč pro svou školu na nákup školních pomůcek. Odměnou bude také nevšední zážitek při slavnostním vyhlášení na Staroměstské radnici v Praze, kterého se účastní patroni jednotlivých kategorií: herec Jan Révai, herečka Jitka Čvančarová, zpěvačka Petra Černocká, moderátorka Lucie Křížková, vícenásobný paralympionik a mistr světa v cyklistice Jiří Ježek, moderátorka Zora Jandová a další.

Více informací o projektu Dětský čin roku, včetně podrobných pravidel, naleznete na webových stránkách www.detskycinroku.cz.

Organizátor projektu:
Nadační fond Dětský čin roku

Generální partner:
Whirlpool ČR

Hlavní partner:
Nadace AGROFERT

Záštita nad projektem:
Magistrát hl. města Prahy
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR

Partneři projektu:
Městská policie Praha
Muzeum Grévin
Ogilvy Public Relations
Creative Republic
Seznam.cz
Poski.com

Mediální partneři projektu:
Rádio Junior
Alik.cz
ŠIK – Školní informační kanál
Učitelské noviny
Pastelka

O projektu Dětský čin roku

Projekt Dětský čin roku probíhá pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Magistrátu hlavního města Prahy. Organizátorem je Nadační fond Dětský čin roku a generálním partnerem projektu společnost Whirlpool CR. Dětský čin roku vznikl na Slovensku v roce 1999 z iniciativy společnosti Whirlpool Slovakia a dosud se do něj zapojilo více než půl milionu dětí. V České republice byl projekt poprvé neoficiálně představen v roce 2004. Zapojit se do něj mohou žáci základních škol, speciálních základních škol a osmiletých gymnázií z celé ČR, kteří vykonali nějaký dobrý skutek, nebo si všimli skutku svého stejně starého kamaráda a napíší o něm. Soutěží se v 7 kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc starším lidem, Pomoc přírodě, Dobrý nápad a Pomoc n@ netu. Děti nejen píší a posílají své příběhy, ale jako členové dětské poroty rovněž rozhodují o vítězích v jednotlivých kategoriích. Více na www.detskycinroku.cz.

O společnosti Whirlpool Europe, Middle East & Africa (EMEA)

Whirlpool EMEA je dceřinou společností ve výhradním vlastnictví Whirlpool Corporation, největšího světového výrobce velkých domácích spotřebičů dle prodejů (zdroj: Euromonitor International Limited, na základě informací o prodejích v kusech za rok 2011). Zaměstnává cca 10 000 lidí, je přítomna ve více než 30 zemích Evropy a své výrobní závody má v šesti zemích. Společnost Whirlpool Corporation je předním světovým výrobcem a dodavatelem hlavních domácích spotřebičů s ročními tržbami v roce 2013 ve výši 19 miliard dolarů, se 69 tisíci zaměstnanci a 59 výrobními a technologickými výzkumnými středisky po celém světě. Společnost prodává spotřebiče značek Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Bauknecht a spotřebiče dalších hlavních značek zákazníkům prakticky ve všech zemích světa. Centrum společnosti Whirlpool pro Evropu se nachází ve městě Comerio (VA) v Itálii. Další informace o společnosti najdete na webových stránkách www.whirlpoolcorp.com.

Kontakty pro další informace

Zuzana Chmelíková
Ogilvy Public Relations, s.r.o. Whirlpool CR, spol. s r.o.
Přívozní 2a, 170 00 Praha 7
mobil: +420 732 774 676
zuzana.chmelikova@ogilvy.com

Alžběta Suchanová
Whirlpool CR, spol. s r.o.
Radlická 14, 150 00 Praha 5
mobil: +420 731 453 876
alzbeta_suchanova@whirlpool.com

Záchrana lidského života