Dětský čin roku hledá hrdiny i na pěti akcích v Praze

14. 5. 2018
Hledáme školáky, kteří vykonali dobrý skutek! Máte doma malého hrdinu, jenž rád pomáhá a nejsou mu lhostejní lidé v nouzi ani příroda? Přihlaste ho do 14. ročníku projektu Dětský čin roku. Posílat příběhy můžete poštou, prostřednictvím webových stránek projektu nebo osobně na jedné z pěti akcí, které se budou letos konat v Praze.

Dětský čin roku každoročně hledá hrdiny z řad dětí, a podporuje tak konání dobra mezi lidmi i pomoc přírodě. Projekt pořádá společnost Whirlpool ČR, která statečné děti každoročně oceňuje na slavnostním vyhlášení vítězů. To se koná v prosinci na Staroměstské radnici v Praze za účasti všech patronů projektu z řad známých osobností kultury a sportu. Odvážní a obětaví žáci základních škol mohou své příběhy přihlásit také na stáncích Dětského činu roku, a to na jedné z pěti partnerských akcí, které se letos konají v Praze.

Kdy a kde stánek Dětského činu roku letos najdete?

Den rodiny
Datum: 19. 5. 2018
Místo: Park Grébovka

Den s Městskou policií hl. m. Prahy
Datum: 1. 6. 2018
Místo: ZOO Praha

Den hudby
Datum: 21. 6. 2018
Místo: Praha 10

Foodparade
Datum: 1. – 2. 9. 2018
Místo: Zámek Trója

Ladronkafest
Datum: 15. 9. 2018
Místo: Park Ladronka

Na našem stánku se děti mohou dozvědět vše, co je o projektu Dětský čin roku zajímá. Zároveň jim dáme možnost, aby přímo na místě svůj příběh sepsaly, a mohly se tak zapojit do soutěže. Odměnou jim může být kromě jiného i setkání se známými osobnostmi jako je například Aleš Háma, Jiří Ježek a další, “ vysvětluje Alžběta Suchanová, PR manažerka projektu Dětský čin roku.

Příběhy o dobrých skutcích mohou děti do projektu zasílat také prostřednictvím webových stránek www.detskycinroku.cz nebo na adresu P. O. Box 96, Praha 74, 170 04, a to až do 30. září 2018. Soutěží se v celkem sedmi kategoriích: Záchrana lidského života (partnerem je ŠIK – Školní informační kanál), Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc přírodě (partnerem je Rádio Junior) , Dobrý nápad, Pomoc n@ netu (partnerem je Seznam.cz) či Pomoc starším lidem, kterou zaštiťuje hlavní partner projektu Nadace AGROFERT.

Autoři vítězných příběhů získají za odměnu věcné dárky od partnerů projektu a šek v hodnotě 10 000 Kč pro svou školu na nákup školních pomůcek. Proto neváhejte a navštivte s rodinou stánek Dětského činu roku na některé z uvedených akcí. Těšíme se na vás!

Organizátor projektu:
Nadační fond Dětský čin roku

Generální partner:
Whirlpool ČR

Hlavní partner:
Nadace AGROFERT
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR

Záštita nad projektem:
Magistrát hl. města Prahy

Partneři projektu:
Městská policie Praha
Ogilvy Public Relations
Creative Republic
Seznam.cz
Poski.com

Mediální partneři projektu:
Rádio Junior
Alik.cz
Učitelské noviny
ŠIK – Školní informační kanál
Pastelka

O projektu Dětský čin roku

Projekt Dětský čin roku probíhá pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Magistrátu hlavního města Prahy. Organizátorem je Nadační fond Dětský čin roku a generálním partnerem projektu společnost Whirlpool ČR. Dětský čin roku vznikl na Slovensku v roce 1999 z iniciativy společnosti Whirlpool Slovakia a dosud se do něj zapojilo více než půl milionu dětí. V České republice byl projekt poprvé neoficiálně představen v roce 2004. Zapojit se do něj mohou žáci základních škol, speciálních základních škol a osmiletých gymnázií z celé ČR, kteří vykonali nějaký dobrý skutek nebo si všimli skutku svého stejně starého kamaráda
a napíší o něm. Soutěží se v 7 kategoriích: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc starším lidem, Pomoc přírodě, Dobrý nápad a Pomoc n@ netu. Děti nejen píší a posílají své příběhy, ale jako členové dětské poroty rovněž rozhodují o vítězích v jednotlivých kategoriích. Více na www.detskycinroku.cz .

O společnosti Whirlpool Corporation

Whirlpool Corporation je největším výrobcem velkých domácích spotřebičů na světě, s ročními tržbami přibližně 21 miliard dolarů, s 93 000 zaměstnanci a 70 výrobními a technologickými výzkumnými středisky po celém světě (v roce 2016). Společnost prodává spotřebiče značek Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, Jenn-Air, Hotpoint, Indesit a spotřebiče dalších významných značek v téměř všech zemích světa.
V regionu EMEA (Europe, Middle East & Africa) zaměstnává přibližně 24 000 lidí, je přítomna prostřednictvím obchodních zastoupení ve více než 30 zemích a má své výrobní závody v osmi státech. Whirlpool EMEA je provozní jednotkou Whirlpool Corporation. Provozní centrum společnosti Whirlpool pro Evropu se nachází ve městě Pero (MI) v Itálii. Další informace o společnosti najdete na webových stránkách www.whirlpoolcorp.com nebo sledujte twitter @WhirlpoolCorp.

Kontakty pro další informace

Zuzana Chmelíková
Ogilvy Public Relations, s.r.o.
Přívozní 2a, 170 00 Praha 7
mobil: +420 732 774 676
Zuzana.chmelikova@ogilvy.com

Alžběta Suchanová
Whirlpool CR, spol. s r.o.
Radlická 14, 150 00 Praha 5
mobil: +420 731 453 876
pr_cz@whirlpool.com

Nehoda