Akční květen a červen pro Dětský čin roku

22. 05. 2014
Květen a červen bude pro projekt Dětský čin roku, který letos slaví svůj jubilejní desátý ročník, plný kulinářských zážitků, sportu i kulturního programu. Se svým stánkem se totiž zúčastní celkem čtyř akcí: Prague Food Festivalu, Tour de Kids v Táboře i v Praze a Apetit Festivalu v Pardubicích. Potkat se zde budete moci i s vybranými VIP patrony projektu, mezi které patří například herec, moderátor a dlouholetý čestný předseda Nadačního fondu Dětský čin roku Aleš Háma, herečka Jitka Čvančarové a mnoho dalších. Dětský čin roku dlouhodobě oceňuje mladé hrdiny, kteří neváhají pomoci svému okolí, a šíří tak dobro kolem nás. Potkáme se tedy v květnu a červnu s novými dětskými hrdiny v Praze, Táboře, nebo v Pardubicích?

Na všech akcích, o kterých naleznete bližší informace níže, budou děti moci ve stánku Dětského činu roku odevzdat nebo přímo sepsat hrdinský příběh o svém či kamarádově dobrém skutku. Příběhy budou následně zařazeny do projektu Dětský čin roku, a malý hrdina se tak může stát v pořadí již desátým vítězem v historii Dětského činu roku. Příběhy mohou děti rovněž vložit prostřednictvím webových stránek www.detskycinroku.cz nebo zaslat na adresu: P.O. Box 96, 170 04, Praha 7.

Věříme, že stánek projektu Dětský čin roku má v rámci podobných akcí svůj význam. Velmi rádi se zde setkáme jak s dětmi, tak s jejich rodiči, kterým jsme připraveni hlavní myšlenku projektu více přiblížit, aby si byli vědomi, že konání dobra by mělo být všude okolo nás ,“ dodává Alžběta Suchanová, PR manažerka projektu Dětský čin roku.

V letošním roce mohou děti daný příběh zařadit do jedné z následujících kategorií: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc přírodě, Dobrý nápad, Pomoc n@ netu či Pomoc starším lidem, kterou pro letošní rok zaštiťuje hlavní partner projektu Nadace AGROFERT. Příběhy mohou hrdinové zasílat až do 30. září 2014. V rámci následného vyhodnocení odborná porota vybere v každé kategorii celkem pět semifinálových příběhů. O konečném vítězi však opět rozhodují děti svým hlasováním na webových stránkách www.detskycinroku.cz. Hlasování dětské poroty proběhne od 11. do 31. října 2014.

Vítězové jednotlivých kategorií budou slavnostně oceněni 4. prosince 2014 na Staroměstské radnici v Praze. Zde se setkají s patrony jednotlivých kategorií z řad známých osobností, mezi které patří herec a tanečník Jan Révai, zpěvačka Petra Černocká, Lucie Váchová a další. Celým dnem provede čestný předseda Nadačního fondu Dětský čin roku Aleš Háma. Pro vítěze budou připraveny také atraktivní věcné ceny od partnerů projektu a šek v hodnotě 10 000 Kč pro školu na nákup školních pomůcek. V rámci zábavného odpoledne si pak užijí atraktivní program ve škole vaření Chefparade.

Prague Food Festival

Místo: Pražský hrad – Královská zahrada a Míčovna

Čas: 23. května (12:00–21.00 hod.); 24. května (12.00–21.00 hod.); 25. května (12.00–20.00 hod.)

Tour de Kids v Táboře

Místo: Areál Komora, Tábor

Čas: 24. května od 13.00 hodin

Apetit Festival v Pardubicích