Příběhy

Pro pana prezidenta Ukrajiny
2022
Sebastian Pecka, 10 let
ZŠ Benešova

Chtěl bych Vám napsat o mém nápadu, který mě napadl, když začala válka na Ukrajině.

Ze začátku jsem se o to moc nezajímá, ale když to pak bylo každý den ve zprávách, na internetu, prostě všude.

Tak mi to nedalo a přemýšlel jsem jak bych mohl pomoci.

Napadlo mě, že bych mohl vyrobit nějaký obrázek a poslat ho panu prezidentovi Volodymyr Zelensky na podporu, že vše brzy skončí a bude vše v pořádku. Čtyřlístek jsem po okraji vyšil bavlnkou v barvách ukrajinské vlajky a pak vymaloval pastelkami. Domluvil jsem se sám s panem starostou Pavlem Pacalem z Třebíče na předání mého Čtyřlístku aby ho mohl předat někomu kdo by můj obrázek předal přímo panu prezidentovi Ukrajiny. Nevím kde je můj obrázek teď ale doufám,že pan prezident Zelensky ho dostane aby věděl že i děti z České Republiky na ně myslí a věří,že bude vše v pořádku. Posílám Vam i to co jsem panu prezidentovi poslal.

Jmenuji se Sebastian Pecka a chodím do 3. třídy. Namaloval jsem vám čtyřlístek pro štěstí. Vím, že má být čtyřlístek zelený, ale já jsem ho namaloval ve vašich barvách národní vlajky. Vím, že válka je špatná, a proto bych si přál, aby na celé zemi byl klid a mír a taky aby byla všude jen láska a ne žádný boje. Doufám, že vám můj čtyřlístek přinese jen a jen štěstí a bude už vše v pořádku a lidé na celé zemi se budou mít rádi a smát se. I když mi je jen 10 let, vím, že slovo válka je špatné. Proto si opravdu přeji, aby válka skončila. Kdybych byl kouzelník, mávl bych hůlkou a bylo by po válce. Přeji, ať to všechno zvládnete a už se budete jen usmívat. To přeji celé Ukrajině. Zdraví Sebík Pecka z Třebíče, Česká republika.

Je to i psané na internetu nebo i na sociální síti Facebook na stránce Město Třebíč, na stránce u pana starosty Pavla Pacala.

Tím jsem chtěl říct že by se tohle na světě dít nemělo.

Všichni bychom se měli mít rádi.

Děkuji Sebik Pecka

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz