Příběhy

Ohrožení
2020
Svobodová Tereza, 12 let let
ZŠ Mládežnická 536, Trutnov 2

Svobodová Tereza

12 let

ZŠ Trutnov 2

Ohrožení

Jednoho krásného slunečného dne jsem byla doma sama a stala se mi jedna hrozná věc. Na Snapchat mi přišla fotka a nebyla to jen tak nějaká fotka. Byla to velmi hnusná fotka – prý je to 17letý kluk – byla to fotka jeho přirození. Potom poslal i video, které bylo ještě horší.

Dostala jsem strach, bála jsem se, aby mě nevyhledal. Jak zná mou adresu? Jak zná mě? Začal mi vyhrožovat a psal, ať pošlu telefonní číslo a heslo nebo …. To jsem už byla strachy bez sebe. Trápila jsem se ale jen několik dní. Nikomu své heslo a číslo nedám, to jsem si pořád opakovala a 5 minut nato jsem napsala kamarádce, co se mi to vlastně stalo. Hned mi odepsala, že si ho mám zablokovat a říct to ihned rodičům. Když přišla mamka z práce, vše jsem jí řekla a ukázala jí to.

Mamka byla zprvu taky pořádně vyděšená. Hned mi řekla také o blokování s tím, že kdyby se znovu ozval, hlásí vše policii. Druhý den jsem to všechno řekla i paní učitelce. Řekla mi to samé, co kamarádka i mamka, takže jsem zablokováním udělala dobře, ale já hned podle rady aplikaci z internetu vymazala a nemám v plánu si ji znova stáhnout.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz