Příběhy

Áďa v nebezpečí
2019
Vlček Jan, 11 let
ZŠ Trutnov 2, Mládežnická 536

Jednoho prosincového dne jsem šel odpoledne s kamarádem do naší školy na Den otevřených dveří. Nebyli jsme tam sami, byla tam spousta spolužáků, a tak jsme si povídali. Moje spolužačka Áďa mi najednou povídá, že jí něco moc trápí, že jí píše nějaký pedofil na instagramu, posílá nahaté fotky a volá jí.

Ona se bála, nechtěla to nikomu říct ani rodičům. Říkal jsem jí, že jsme se o tomhle přece učili, že to je moc nebezpečné a připomněl jsem jí, že máme jít za třídní učitelkou, když potřebujeme pomoct. Tak jsem Áďu hned za ní zavedl a zrovna Ádě volal ten pedofil – skryté číslo, celá se rozklepala, ale naše učitelka jí vzala ten mobil hned z ruky a hovor přijala, jenže se nikdo neozval a rychle zavěsil. Ten člověk Áďu jen zase trápil.

Paní učitelka mě pochválila a hned volala rodičům Ádi, aby urychleně přišli do školy, aby ten člověk na ni nečekal venku, poradila jim, aby zavolali na policii. Další týden přišla policie do školy a vyslýchali mě i kamaráda. Netrvalo dlouho a dozvěděli jsme se, že toho člověka vypátrali. Byl jsem moc rád, protože už nikoho nebude ničit, jen jsem Ádě poradil, ať si skryje identitu, dá jiné heslo a příště je opatrnější.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz