Příběhy

Domácí zvířátko
2018
Barbora Langová, 14 let
ZŠ při fakultní nemocnici Brno - Černopolní

Jmenuji se Bára Langová, je mi 14 let a chodím do 9.třídy , ZŠ Postřelmov. Před třemi lety, roku 2015 jsem měla celoroční pobyt v Dětské nemocnici v Brně pro vážné onemocnění. Po první operaci hlavy si pamatuji, že mi maminka slibovala za to, že jsem byla tak statečná, že si mohu vybrat nějaké zvířátko. Já jsem si vybrala pejska. Další dny jsme si prohlíželi různé stránky na internetu a hledali malé, roztomilé štěňátko, které bychom si mohli pořídit domů. Zanedlouho, po dalších třech operacích hlavy jsem ležela na JIP a koukala do stropu. Pro zpříjemnění pobytu byla se mnou každý den na oddělení moje maminka.

Když mě po dlouhé době pustili na víkend domů, přišla za mnou moje paní učitelka a přinesla mi spoustu dopisů od mých spolužáků, které mně udělaly velikou radost.Když už jsem po dlouhé době mohla být z nemocnice přes víkendy doma, začali mě moji spolužáci navštěvovat. A já jsem byla moc ráda, že jsem zase chvíli s nimi.

Jednou o Vánocích k nám přišla moje třídní paní učitelka a se slzami v očích nám sdělila, že se mi spolužáci složili na mého vysněného pejska, kterého jsem si tolik přála. Dnes už má můj pejsek 3 roky a jsem za něho moc ráda. Nikdy nezapomenu na tak krásný vánoční dárek. Všem moc děkuji a jsem velmi šťastná, že jsem v životě poznala takové hodné lidi.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz