Příběhy

Rozzářené dětské oči
2013
Katka Vaňková, 14 let
ZŠ a MŠ Slavkov

Na světe je jen málo dětí, které někomu pomáhají a dělají dobré skutky. Já jsem o jednom z nich slyšela. Jmenuje se Anička a pochází z malebné vesničky Kylešovice. Už od dětství má velkou lásku ke koním. Tuhle lásku spojila s ochotou, trpělivostí a začala učit postižené děti jezdit na koni.

Většina jejího dne probíhá podobně, jako u každé dospívající studentky. Ráno vstane a jede do školy. Nyní sice začala studovat střední pedaogickou školu v Krnově, ale s touhle aktivitou začala dávno na základní škole. Když jí skončí škola, jede zpátky do Kylešovic. Svůj volný čas obětuje a dohodne se s majitelem stáje a vyzvedne si postižené děti. Celé odpoledne s dětmi jezdí na koních a jim to dělá neuvěřitelnou radost a vůli jít dál.

Chvíle, co stráví s handicapovanými dětmi se jí vrátí ve formě rozzářených dětských očí a šťastných úsměvů. Ty odpoledne, co stráví s dětmi, by určitě mohla využít jinak, ale ona si je jistá, že dělá dobře. Ráda dělá radost ostatním. Chce totiž dokázat, že i děti s handicapem můžou dělat věco, co zdravé normální děti. Na světě je jen málo andělů, a já jsem ráda, že jsem i o jednom z nich slyšela. Takové věci, co Anička dělá, určitě nejsou na denním programu každého z nnás. Proto si myslím, že je Anna výjimečná.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz