Příběhy

Talentová soutěž „School Mania“
2013
Patryk Szymczak, 14 let
ZŠ Mnichovická 62

Ahoj, jmenuji se Patryk Szymczak a pocházím z Polska, je mi 13 let. Jsem letos žákem 8.B třídy v Základní škole Mnichovická v Kolíně. Letos mě s mým nejlepším kámošem Matyášem vzali do školního parlamentu, vzhledem k tomu, že je začátek školního roku, tak jsme zatím nic nepodnikli, ale o to vůbec nejde. Jde o můj a kámošův dobrý nápad.

Sleduji v televizi talentovou soutěž, a tak mě napadne, co kdybych zorganizoval takovou soutěž v naší škole. Každopádně o tenhle nápad se ve škole podělím s mým nejlepším kámošem Matyášem. Nejdřív jsme se o tom ale poradili s naší třídní učitelkou. Ta samozřejmě neměla na výběr, a tenhle skvělý nápad schválit musela, a řekla, ať se domluvíme na termínu s paní ředitelkou.

Musíme do toho zatáhnout nějaké lidi, kteří by nám s tím nápadem pomohli. Měli jsme holku, která připravila moderátorům, porotcům a členům soutěže jmenovky, samozřejmě na takovou událost jsme se domluvili i s učitelem informatiky, že nám půjčil fotoaparát a pomohl s aparaturou. Samozřejmě nesmělo chybět občerstvení, jo a taky výborná ředitelna nám zasponzorovala dárky pro výherce, za které velmi děkujeme. Já jsem připravil přihlášky, které jsme s kámoškou Nelou roznesli po celé škole, kromě první třídy, shodli jsme se, že tahle soutěž by byla pro ně složitá, pořád jsme se radili s učiteli. Ti nám říkali své názory, aby tak naše soutěž byla perfektní, moderátoři Bára a Dan měli připravený scénář proslovu.

A my porotci: já, Matyáš, Nela a Denisa, zároveň nejdůležitější organizátoři soutěže, jsme sehnali mikrofony, rádio, cédéčka soutěžících, pomalu jsme už měli pochyby, co když se ta soutěž nepovede. Protože ale naše celá třída jsou optimisti, nešlo by nám do hlavy, že by se ta akce nakonec opravdu nevyvedla! Báli jsme se, že se nikdo nepříhlásí, ale pff .. my jsme, jak jsem říkal optimisti, tak se ta talentová soutěž určitě povede a hotovo!

Poslední věcí zůstalo vymyslet název. Vznikly návrhy typu „pětka má talent“ nebo „školní soutěž na pětce“, nakonec jsme se všichni shodli na názvu „School Mania“. Blíží se den soutěže, a aby toho stresu nebylo málo, někdo nám ukradl balíček žvýkaček. Museli jsme přinést židle, lavice a další věci. Přihlásilo se nám do soutěže přesně 84 lidí, kategorie byly následující: zpěv (hudba), tanec a kouzlení.

Soutěž probíhala výborně a náš DJ „Sedlas“ byl skutečně cool. První kolo soutěže proběhlo úspěšně, druhé kolo se konalo o měsíc později a toho se bohužel zúčastnit nemohl kvůli operaci. Na mé místo jsem doporučil kamaráda Tomáše, který se v téhle roli vyšvihl. Trošku jsem i žárlil, protože byl možná lepší než já. Z každé kategorie byli obdarováni cenami tři lidé.

A protože se soutěž líbila všem, tak letos ji uděláme taky, bude to „School Mania II“. Všem účastníkům tohoto projektu včetně učitelského sboru velice moc děkujeme. Díky hodnocení celé akce si myslím, že tohle byl fakt dobrý nápad.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz