Příběhy

Šťastná, němá tvář.
2012
Klára Eliášková, 14 let
Školní náměstí 6

Dobrý den.

Můj příběh není moc dlouhý, ani moc významný ale i takový skutek se počítá. Nedávno jsem se nastěhovala do Chrudimi, a změnila školu. Ze začátku si mě nikdo nevšímal a nebavil se semnou, a tak jsem hledala kroužek či zábavu venku. Nejčatěji jsem chodila víc ke kraji města kde byly pole a krásná příroda. Jednou jsem našla moc hezkou cestu kam nikdo nechodil a měla jsem tam klid, nedaleko bylo pár domů. V jednom bydlel moc hodný pejsek kterého panička pořát uvazoval u schnilé boudy žetězem.

Když z ní konečně po čase mého volání a lákání vylezl abych si ho prohlédla naskytl se mi zničující pohled. Pejsek byl smutný a tlapky od hladu holé, žebra mu byla tak vidět že se dala počítat i na dálku.

Věděla jsem že to nemohu nechat osudu, když jsem vyrazila domů pejsek za mnou koukal jak mi tečou slzi proudem po tvářích. Doma jsem neváhala a sedla k počítači. Začala jsem hledat čísla na útulky kterým bych zavolala. Nakonec jsem našla číslo na útulek v Chrudimi. Bála jsem se však že až řeknu kolik mi je že mi nebudou věřít, a tak jsem se rozhodla o anonymní telefonát z telefoní budky. A druhý den byl pejsek pryč a zůstal po něm jen rezavý žetěz.

Ten den mě navštívil další skvělý nápad a to že tomu pejskovi budu pomáhat už napořát. Jela jsem až za nějaký čas po mých 14. narozeninách do útulku kam jsem volala. Měli to tam moc hezké a čisté. Paní co tam pracuje mi dala papíry pro rodiče z důvodu toho že nejsem plnoletá, máma byla ráda že mám zábavu a tak mohu venčit pejsky z útulku.

Od paní z útulku jsem se dozvěděla že pejsek kterého jsem zachránila je fenka ménem Kesy. Styděla sem se a tak jsem se ani do teď nepřiznala že jsem volala já. Kesy je pořát bázlivá, ani se jí nedivím po její skušeností z lidmi. Ale každý pejsek má nějakou slabinu, a jéjí jsou pamlsky kterých mám vždy plné kapsy.

Chloupky jí na tlapkách zas dorostli a pravidelně jí. Chodím sní na procházku každý druhý den. Mám jí moc ráda a doufám že ji budu moct v budoucnu adoptovat, protože jí moc miluju a chci aby jí už nikdy z tváře nezmizel ten spokojený vyraz.

A jsem ráda že vše dopadlo moc dobře.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz