Příběhy

Nepořádek v lese
2011
Jakub Horáček, 14 let let
ZŠ V Domcích

Jakub Horáček

9. B

ZŠ V Domcích Trutnov

14 let

POMOC PŘÍRODĚ

„Nepořádek v lese“

Už je to hodně dlouho, bylo mi asi 10 let. Jeli jsme na výlet se známými do Pekla - chatová oblast s rybníkem. Nejdříve jsme si dali v restauraci něco dobrého k jídlu a šli jsme se projít okolo rybníka, procházka byla hezká. Rodiče si šli sednout do restaurace.

Kamarádka a já jsme šli do lesa v domnění, že najdeme nějaké houby nebo jiné lesní plody, ale místo toho jsme tam našli jen poházené papírky a velký nepořádek. Tak jsme se rozhodli, že lesu trochu pomůžeme. Zašli jsme si pro nějaké igelitové pytle a začali les pomalu uklízet, šlo nám to od ruky. Papírky z lesa rychle mizely. Naplnily jsme pytle a ty jsme odnesli do odpadkového koše, tam, kam patří.

Potom jsme se do lesa vrátili a už to tam vypadalo o hodně lépe, a dokonce jsme našli i pár borůvek. Sbíraly se mnohem lépe, když tam bylo čisto, než když tam byly ty naházené odpadky.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz