Příběhy

Snad zachránil i život
2011
Tomáš Jedlička, 13 let
ZŠ a MŠ Slavkov

Skoro každý si myslí ze počítačové hry jsou jen pro závisláky ale muj kamarad Ondra Kinšt v jedné internetove hře World of Warcraft zachranil lidský život. Asi si budete myslet ,že tento sloh bude ptákovina ,protože je o počítačové hře …. Ale už k věci.

Ondra hral hru World of Warcraft. Byl v hlavním městě hry a uviděl postavu která tzv. spamovala prostě psala požád dokola že se chce zabít asi si teď myslíte že to byl někdo komu se něco nepovedlo a tak se chce zviditelnit ale někteří se vydali za již zmiňovanou postavou a Ondra za ní šel taky. Nikdo nic nepsal a po chvíli se postava zastavila. Ondra jak ojediný napsal ‘‘Proč se chceš zabít?,, a náhle člověk který se skrýval za postavou napsal že nemá pro co žít a Ondra napsal že když se zabije tak nic nevyřeší. Asi se Ondrovi honilo hlavou jestli se nestrapňuje a jestli je vůbec pravda že se chce ten člověk zabít ale Ondra jednal. Ondra jako jediný hráč napsal ‘‘Tak žij ve hře ale nezabíjej se.,, Potom ten hráč napsal Ondrovi soukromou zpravu ve které žádal od Ondry Skype. Na skype mu poslal fotku kde by se chtěl zabít a na fotce byl prudký sráz a na něm ostré kameny jako břitva. Tak kdoví jestli se chtěl ten hráč doopravdy zabít nebo se chtěl jen zviditelnit ale i tak by se tak meli zachovat všichni a ne jen jeden. Kdyby ten den nebyl Ondra na počítači tak co myslite našel by se někdo jiný než Ondra? Ondra jednal a bylo mu jedno jestli ten hráč lže nebo se chce doopravdy zabít. Ondra ani já nedokážem říct zda to byla pravda nebo ne. V takových situacích ma jednat většina a ne jen jeden.

Dokonce je i případ kdy šli sourozenci do lesa a tam je napadl rozzuřený sob a jeden ze sourozencu hral WoW a použil dvě dovednosti z něj. Ta prvni že na soba upoutal pozornost tomu se říká ve WoW taunt a poté fingoval smrt a tak zachránil sebe i svou sestru

Tak vydíte počitačové hry nejsou k ničemu da se pomocí nich zachránit život. A ještě bych chtěl dodat že když se chce někdo zabít a vy nevíte jestli to je pravda tak prostě jednejte možná zachraníte život jako Ondra.

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz