Příběhy

Chat
2010
Tomáš Gregor, 15 let let
ZŠ V Domcích, Trutnov

<p>

Jak se říká náhoda je hold osud a mně se náhody nikdy nevyhnuly. Jednou sem „serfoval po netu“ a narazil na jednu osůbku, která mi změnila život. Chvilku jsme si psali a skamarádili jsme se, no a po nějaké době psaní mi prozradila, že sice neví proč, ale cítí, že se mi může se vším svěřit....................

</p>

<p>

Nevěděl jsem, co jí na to mám napsat, ale po chvilce přemýšlení jsem jí odepsal, jestli to myslí vážně a ona odpověděla, že rozhodně ano. Svěřila se mi, že se chce zabít, že už neví, jak dál. Prostě mě postavila před hotovou věc, jak se na to teď s odstupem dívám.

</p>

<p>

Byl jsem vyděšený a nevěděl jsem, jak mám ihned reagovat. Jediné, co ze mě vypadlo, bylo – Nedělej to, vždyť je pro co žít – protože já si to říkám každý den – Přece mě tu nenecháš samotného. Ona se na chvilku odmlčela a já se bál, co přijde.

</p>

<p>

Potom odpověď – Já už nemám pro co žít, Tome, víš. To mě vzalo, zvlášť když dále psala, že na netu našla další, co se chtějí zabít a vzájemně si sdělují, kdy a jak. Tak jsem se šíleně naštval a napsal jí, že jsem to taky neměl lehký, když mi umřela máma, která mi dodnes chybí a že to vůbec v životě nemám jednoduchý, protože díky své tloušťce jsem nikdy neměl opravdového kámoše ani svou holku, vždycky jsem byl terčem velkého posměchu a ztratil jsem sebevědomí. Hodiny tělocviku byly pro mě hodinami utrpení a pak – byl jsem na všechno sám. Táta se po smrti mamky uzavřel a já se projídal ze smutku.

</p>

<p>

Tak jsem jí to všechno vypsal, pravda, nejdřív jsem se styděl, ale pak jsem si řekl, že je to pro dobrou věc. Ještě jsem jí pořádně vynadal do srabů, kteří se neumí poprat se životem.

</p>

<p>

Dnes je to už rok, co si píšeme, jsme nej kamarádi a já jsem každý den, s ní mooooooooooooc rád. Bez jejích dopisů bych byl zase zoufale sám. Ona mi říká bráško a já jí ségro, i když nejsme sourozenci a já ani nečekám víc.

</p>

Příběhy

Záchrana lidského života

Kdybych řekla, že mi moje kamarádka zachránila život, nejspíš si představíte takový ten dramatický scénář, kdy jsem utrpěla nějaké smrtelné zranění a kamarádka běží s lékárničkou v ruce a telefonem vytáčejícím záchranku u ucha mě zachránit. Takhle je ...

celý příběh »

Kontakty

Dětský čin roku
Radlická 3201/14
150 00 Praha 5

e-mail: info@detskycinroku.cz
tel.: +420 732 77 46 76

Generální partner: whirlpool.cz

Mediální partneři: ucitelskenoviny.cz alik.cz poski.com Rádio Junior

Partneři: seznam.cz Creative Republic mppraha.cz amosvision.eu chocotopia.cz

Záštita: praha.eu msmt.cz